Защо жените носят грим? Този въпрос винаги ще озадачава мъжете, но

...
Защо жените носят грим? Този въпрос винаги ще озадачава мъжете, но
Коментари Харесай

Психолозите говорят: защо жените изпитват нужда да носят грим?


Защо дамите носят грим? Този въпрос постоянно ще озадачава мъжете, само че през днешния ден взехме решение да разкрием каква е логиката на психиката зад потребността ни да се гримираме.

Приблизително 44% от американките не обичат да напущат дома си без грим. Изследванията демонстрират, че има две съществени аргументи дамите да носят грим:

Камуфлаж : дамите, които са тревожни и несигурни, са склонни да употребяват грим, с цел да наподобяват по-малко забележими.

Самочувствие : тези, които желаят да бъдат видимо по-привлекателни, са склонни да употребяват грим, с цел да бъдат по-уверени и общителни.

 жена грим iStock

Почти половината от дамите имат вяра, че в случай че покажат натуралното си лице, няма да могат да реализират нито едно от тези неща и даже ще бъдат третирани по друг метод. Оказва се, че науката поддържа страховете, които ги карат да носят грим всеки ден.

Жените са си втълпили от ранна възраст, че с цел да бъдат сполучливи във всичко, от срещи до изявленията за работа и основаването на другарства, те би трябвало да бъдат красиви и повода за това се корени и с културата, само че и в логиката на психиката..
 30 звезди, които се демонстрираха без грим  30 звезди, които се демонстрираха без грим  30 звезди, които се демонстрираха без грим  30 звезди, които се демонстрираха без грим
Според Асоциацията за психическа просвета, привлекателните хора се третират по-благосклонно във всяка сфера на живота, от запознанства през работа, та чак до наказателни процеси.

Но привлекателността не е единствено физическа – познаването на мисленето на хората може да накара всеки да завоюва точки в своя изгода.

Какво споделя биологията за привлекателните женски лица
Изследователите са разкрили две универсални характерности, които способстват за привлекателността на женското лице.

 грим iStock

Размерът на цветовия контрастност към очите и устните
Жените по природа са склонни да имат по-тъмни устни и кожа към очите. И по този начин, мозъците ни подсъзнателно означават това като знак за женственост. Колкото по-голям е цветният контрастност сред очите и устните на дамата и тена на кожата на една дама, толкоз по-женствена и затова еволюционно привлекателна наподобява тя. Червилото и сенките за очи са съществени артикули за грима, тъй като усъвършенстват този контрастност.

Ефектът от усъвършенствания цвят на очите и устните е най-силен при хетеросексуални мъже, защото те биологично са настроени да бъдат привлечени от женствени, плодовити дами.

 грим iStock

Колко симетрично и хармонично е лицето
Асоциацията за психически науки изяснява, че ние харесваме симетричните лица, даже когато не можем да възприемем симетрията. Може да не го осъзнавате, само че по-голямата част от лицата са леко асиметрични – едната страна може да бъде по-широка от другата, формите на очите да имат незначителни разлики, едната скула може да е малко по-слабо изразена и така нататък

И колкото по-малко от тези вариации са забележими по лицето, толкоз по-привлекателно се възприема то. Гримът изравнява тена на кожата и контурите, очната линия и моливът за устни също могат да създадат вашите черти да наподобяват по-симетрични.
 5 промени, които ще настъпят, в случай че спрем да използваме грим  5 промени, които ще настъпят, в случай че спрем да използваме грим  5 промени, които ще настъпят, в случай че спрем да използваме грим  5 промени, които ще настъпят, в случай че спрем да използваме грим
Как обществената логика на психиката на грима въздейства на вашите взаимоотношения
Гримът прави повече от това да трансформира привлекателността на дамата, той също играе роля в способността ѝ да образува нови взаимоотношения. Оказва се, че множеството дами подсъзнателно употребяват грима, с цел да преценяват личността на другите дами.

 грим iStock

Изследвания оферират три основни открития за това по какъв начин хетеросексуалните дами възприемат грима на друга жена:

Жените правят оценка другите дами, които носят грим, като по-доминиращи. Това разбиране, че дамите, които носят грим, са по-силни, играе роля при теорията, че гримът е значим, с цел да помогне на дамите да имат сполучлива кариера.

Жените завиждат повече на гримираните дами. Това е изключително правилно, когато дамите носят самоуверен, секси грим, като сенки за очи и тъмно/ярко червило.

Жените се свързват по-бързо с други дами, които носят грим, сходен на техния. Естествено сме привлечени от хора, които наподобяват по нещо на нас. Така че не е изненада, че гримът е една от характерностите, които дамите търсят, с цел да дефинират с кого да основат другарства. Ако се замислите, гримът споделя доста за дамите, като да вземем за пример какъв брой ценят хубостта, какъв брой внимание търсят и така нататък

Гримът е значим, само че прекалено много дами вършат грешката да носят толкоз доста, че губят от преимуществата му.

Едно изследване нкара дамите да се гримират по този начин, както биха създали за вечер на открито, и откривателите правеха фотоси през целия развой. След това демонстрираха фотосите на лицата на дамите, вариращи от нулев грим до изцяло гримирани – няколко фотоси сред тях – на мъже и дами, и ги помолиха да преценяват кои фотоси са най-привлекателни. Те разкрили, че приблизително дамите са оценени като най-привлекателни с 60% от грима, който са поставили за вечер на открито. С други думи, множеството дами носят толкоз доста грим, че надвишава това, което се счита за привлекателно.

 жена грим iStock

Друго изследване откри, че когато не се прекалява с грима, дамите наподобяват по-симпатични, надеждни и способени.

В последна сметка препоръките на експертите са да бъдете деликатни към усещането, което желаете да извършите, и да разчитате на грима, единствено с цел да наблегнете естествената си хубост.

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР